پایش با هولتر
امروزه بررسی دقیق ریتم قلب، اهمیت چشمگیری برای بیماران قلبی دارد. به همین دلیل پزشکان با استفاده از روش های مختلف، فعالیت ها و ضربان قلب بیماران را اندازه گیری می کنند. یکی از این روش ها، استفاده از هولتر ریتم قلب است.
هولتر، نام یکی از دستگاه های کاربردی پزشکی است. این دستگاه کوچک با استفاده از یک باتری فعالیت می کند. همچنین به وسیله الکترود های سیمی به بدن متصل می شود. هولتر قلب در واقع دستگاه کوچکی برای ثبت آریتمی های قلبی به حساب می آید. این دستگاه حداقل ۲۴ ساعت بر روی بدن افراد نصب می شود. در برخی مواقع ممکن است این بازه زمانی تا دو هفته طول بکشد. این دستگاه برای تشخیص اختلالات هدایتی قلب به کار می رود. جالب است بدانید که این دستگاه توسط شخصی به نام نورمن هولتر اختراع شد. سرانجام به پاس قدردانی از این مخترع، نام او بر دستگاه قرار گرفت.
در کنار هولتر قلب، هولتر فشار خون نیز وجود دارد که به طور مداوم فشار خون بیمار را اندازهگیری میکند تا نوسانات و مشکلات مرتبط با فشار خون مشخص شوند. ترکیب این دو دستگاه به پزشکان امکان میدهد تا با دق ت بیشتری مشکلات قلبی و عروقی را شناسایی و درمان کنند.
عوارض هولتر قلب
دستگاه هولتر قلب را می توان دستگاهی بدون عوارض جانبی معرفی کرد. در واقع این دستگاه توسط چند الکترود به قسمت سینه بیماران متصل می شود. سپس الکترود ها ضربان قلب را در حین انجام فعالیت های روزانه به دستگاه منتقل می کنند. این فرایند ساده هیچ گونه عوارضی برای بیماران نخواهند داشت. لازم به ذکر است که پس اتصال هولتر به پوست شما، می توانید به راحتی فعالیت های روزانه خود را انجام دهید. البته برخی افراد در قسمت نصب چسب الکترود ها دچار حساسیت می شوند. این حساسیت کاملا گذرا است و تنها قرمز شدن پوست را به همراه می آورد.
هولتر قلب در منزل
یکی از مزیت های چشمگیر هولتر ریتم قلب را می توان قابلیت استفاده از آن در منازل دانست. نصب الکترود ها بر روی پوست حتما باید توسط پزشک متخصص انجام بگیرد. پس از نصب، پزشک نظارتی بر دستگاه نخواهد داشت. به همین دلیل بیمار می تواند فعالیت های روزانه خود را در منزل انجام دهد.
البته برای بیمارانی که شرایط مراجعه به بیمارستان ها و کلینیک ها را ندارند، نصب هولتر در منزل انجام می گیرد. هولتر در زمان خواب نیز عملکرد قلب شما را در خود ذخیره می کند. توجه داشته باشید که بیمار باید علائم خود در زمان اتصال هولتر را با ذکر ساعت دقیق یادداشت کند. پزشک با بررسی علائم یادداشت شده و علائم ثبت شده توسط هولتر، بیماری قلبی را تشخیص می دهد.
تفاوت هولتر با نوار قلب
نوار قلب از روش های مشابه برای بررسی ریتم و ضربان غیر طبیعی قلب است. اما نوار قلب، ضربان و ریتم قلب را تنها در یک لحظه اندازه گیری می کند. به همین دلیل ممکن است بیماران در لحظه گرفتن نوار قلب، دچار آریتمی نشوند. در این شرایط استفاده از هولتر ریتم قلب ضرورت می یابد.
با استفاده از هولتر ریتم قلب، تمام فعالیت های قلب در یک بازه زمانی معین، ثبت می شوند. به همین دلیل تشخیص آریتمی ها راحت تر خواهد بود. این امر اصلی ترین تفاوت میان نوار قلب و هولتر میباشد.

